نمايش نسخ خطي و قديمي دانشگاه براتيسلاوا در کتابخانه ملي

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و کتابخانه ملي، همزمان با سفر پروفسور تيبور ترگينا رئيس کتابخانه دانشگاه براتيسلاواي جمهوري اسلواک به کشورمان مراسم امضاي تفاهمنامه همکاري ميان سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و کتابخانه دانشگاه براتيسلاواي جمهوري اسلواک، برگزار مي‌شود.

اين يادداشت تفاهم در راستاي ديدار خرداد ماه امسال علي اکبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان از جمهوري اسلواکي به امضا خواهد رسيد.

همچنين در حاشيه اين مراسم نمايشگاهي از نسخ خطي و قديمي اسلامي منحصر به فرد کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا با عنوان مجموعه \"صفوت باشاجيچ\" نيز در محل مرکز همايش‌هاي کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران افتتاح خواهد شد.

در مراسم افتتاح اين نمايشگاه نيز علي اکبر اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، پروفسور تيبور ترگينا رئيس کتابخانه دانشگاه براتيسلاواي جمهوري اسلواکي و سفير اين کشور به ايراد سخنراني در مورد ويژگي‌هاي اين مجموعه خواهند پرداخت.

مجموعه صفوت باشاجيچ شامل 393 نسخه خطي عربي، 117 نسخه خطي ترکي و 88 نسخه خطي فارسي متعلق به سده دوازدهم تا نوزدهم ميلادي و بيش از 490 نسخه چاپي قديمي که دومين کتاب چاپ شده در کشورهاي اسلامي نيز از جمله آنان است، در سال 1997 در برنامه حافظه جهاني يونسکو به عنوان ميراث جهاني به ثبت رسيده است.

نسخه‌هاي منحصربه فردي همچون آثار از ابوعلي سينا به زبان اسلواکي و خمسه نظامي از جمله نسخ ويژه اين مجموعه‌اند.

کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا که در سال 1919 ميلادي تاسيس شده است بزرگترين و مهمترين کتابخانه جمهوري اسلامي اسلواکي با بيش از 5/2 ميليون جلد کتاب است که وجود غني‌ترين مجموعه ادبيات اسلواکي و همچنين مجموعه‌اي برگزيده از ادبيات جهان، اين کتابخانه را به کتابخانه‌اي تاثيرگذار در اروپا و جهان تبديل کرده است و تمامي امور کتابخانه‌ ملي يک کشور را انجام مي‌دهد.

خاطرنشان مي‌شود اين مراسم روز دوشنبه 18 آذر 1387 در محل کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران برگزار مي‌شود./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387091644